Laden Evenementen

Net als in 2016 en 2018 biedt M.O.B. nu voor de derde keer alle vrijwilligers een ontspannende avond aan, in de vorm van een concert met licht-klassieke pianomuziek.

Op vrijdag 16 december wordt door Stichting Muzikale Oktober een muzikale Kerstviering aangeboden voor alle vrijwilligers in Best. Er zijn optredens van onder anderen: Betty Terens (piano) uit Riga, Letland en Anastasia (zang) uit Kiev, Oekraïne. Betty Terens is de artiestennaam van Liza Terentjeva, bekend in Best van haar optreden tijdens festival Muzikale Oktober in 2019. Betty is een professionele jazzpianiste maar speelt ook een uitgebreid klassiek repertoire als soliste met verschillende ensembles in Letland en Rusland. Zij heeft deelgenomen aan diverse wedstrijden en festivals.

Betty heeft diverse internationale prijzen gewonnen. Zij was onder andere winnares van de internationale competitie 2014 ’Rising stars’ o.l.v. Michail Kazinik. Zij won de Grote Prijs en eerste prijs bij de wedstrijd ’Maestro’ voor jonge componisten in 2012. Tevens ontving Betty in 2011 en 2013 een speciale onderscheiding van het Letse Ministerie van Cultuur.

Muziekfestival

Stichting Muzikale Oktober Best (M.O.B.) is opgericht in 2009 en beoogt iedere twee jaar een muziekfestival te organiseren in de gemeente Best. Dit festival vindt plaats rondom 24 oktober – de Bevrijdingsdag van Best – van ieder oneven jaar en heeft als doel een breed spectrum van muzikale cultuur, tradities en expressiemiddelen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

Praktische informatie

Het optreden is vrijdag 16 december, aanvang 20.00 uur, einde circa 21.30 uur zonder pauze in ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat 1. De toegang is gratis, maar in verband met het beperkte aantal plaatsen s.v.p. vooraf aanmelden bij penconcert@gmail.com.

Ga naar de bovenkant