Laden Evenementen

Net als in 2016 en 2018 biedt M.O.B. nu voor de derde keer alle vrijwilligers een ontspannende avond aan, in de vorm van een concert met licht-klassieke pianomuziek.

Op vrijdag 16 december, bent u van harte welkom om te komen genieten van een Internationaal Kerstconcert, dat aangeboden wordt aan alle vrijwilligers door stichting Muzikale Oktober Best (www.stichtingmob.nl). Olga van der Pennen, organisator van deze avond, vertelt over het programma:

We zijn zeer trots jonge getalenteerde musici uit verschillende landen naar Best te kunnen halen om een bijzondere muzikale beleving/ traktatie aan alle vrijwilligers te kunnen aanbieden.
Betty Terens, een jonge pianiste uit Riga (Letland), speelt muziek van onder andere Frédéric Chopin en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, maar ook door haar zelf geschreven jazz composities. (Betty Terens is de artiestennaam van Liza Terentjeva, bekend in Best van haar optreden tijdens festival Muzikale Oktober in 2019. Betty is een professionele jazzpianiste maar speelt ook een uitgebreid klassiek repertoire als soliste met verschillende ensembles in Letland en Rusland. Zij heeft deelgenomen aan diverse wedstrijden en festivals.)

Ook begeleidt Betty op de vleugel Alex Vasilyev, een klarinettist uit Yerevan (Armenië). Alex treedt als solist met diverse Europese orkesten op, en samen met Betty Terens zullen ze iedereen muzikaal verrassen met spetterende eigen bewerkingen van bekende kerstliederen.

Ook de twee Anastasia’s zijn van harte welkom in Best. Beide geboren en opgegroeid in Kiev (Oekraïne) en sinds eind februari woonachtig in Nederland.
Anastasia Klymchuk studeerde in Kiev Oekraïense folklore en nationale tradities. Als soliste, zong zij in een folkloristische formatie ‘Roksolania’ en vertegenwoordigde Oekraïne in diverse nationale en internationale zangfestivals.
Anastasia Sparrow begon van kinds af met zingen. Zij schrijft zelf liederen en produceert haar eigen muziek.
Het duo de Anastasia’s zullen een aantal originele Oekraïense liederen ten gehore brengen met pianobegeleiding door Olga van der Pennen.

Praktische informatie

Het optreden is vrijdag 16 december, aanvang 20.00 uur, einde circa 21.30 uur zonder pauze in ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat 1. De toegang is gratis, maar in verband met het beperkte aantal plaatsen s.v.p. vooraf aanmelden bij penconcert@gmail.com.

Betty Terens
Alex Vasilyev
Olga van der Pennen met de twee Anastasia's

Deel op Social Media

Ga naar de bovenkant